Nehéz helyzet megoldására

Sok ember egészen addig nem is foglalkozik annak a lehetőségével, hogy telefon készülékével bármi baj történhet, eltörhet, összetörhet a kijelző, vagy éppen egyszerűen csak elkezd valamelyik funkciója nem jól működni, aminek hatására aztán már azokat sem fogjuk tudni használni, ami például a napi munkánkhoz szükséges. Nem gondol bele, mennyi olyan fontos információ és adat van mondjuk a telefonján, amit nem tárol máshol, nincs róla biztonsági mentés vagy nincs felírva sehova sem. Tehát, ha ne adja az ég elveszne, nem tudná pótolni, vagy legalábbis nagyon nehezen.

Rengeteg olyan ismerősöm van, aki kétségbeesve hívott fel, segítséget kérve, hogy bizony használhatatlan lett a telefonja és hirtelen nem tudja hova, kihez fordulhatna, ahol nem csak a telefonja van biztonságban, de bizony az adatok védelme és jó kezekbe kerülése is biztosított, mert céges információk, kvázi üzleti titkok is vannak a telefonon, ami még véletlen sem kerülhet illetéktelen kezekbe.

Én ilyenkor mindig meglepődök, mert azt gondolom, hogy ha valaki ennyire komoly dolgokra, és sokat használja a telefonját például, az nem értem, hogy nem gondol előre arra, hogy kell egy olyan csapat, egy olyan iphone szerviz például, akikben maradéktalan megbízik nem csak szakmailag, hanem emberileg is. Akik tudja, hogy bármikor és bármiben tudnak neki segíteni. Illetve nyilván azt sem értem, hogy lehet ilyen adatokat ennyire könnyelműen tárolni, de ez már egy teljesen más téma.

Én ilyenkor csak egy csapatot, az iszereles csapatát szoktam ajánlani, mert tudom, hogy több tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek az iphonok területén, és biztos, hogy meg tudnak csinálni bármilyen techniaki vagy működésbeli problémát. Kivéve természetesen, ha szinte megsemmisült a készülék, de szerintem azt mindenki tudja, hogy az bizony az adatok szempontjából is elég nehéz téma és elég zsebbe nyúlós bármilyen adatmentési igény, specialitása miatt is.

Gondolkodjunk tehát előre! Ne várjuk meg, míg a probléma házhoz jön és kialakul, mert akkor már a mai rohanó világban kész tervvel kell rendelkeznünk, hogy azonnal cselekedni tudjunk és azonnal segítséget tudjunk kérni, ráadásul olyan csapattól, aki valóban segíteni is tud nekünk.