Egyszerű és mégis bonyolult feladat

Az ember, hogy ha végig nézi egy vállalkozó napját, akkor bizony könnyen megjelenhet benne az az érzés, hogy szívesen cserélne vele, hiszen azt csinál amit szeretne, akkor kezd el dolgozni amikor akar, oda megy nap közben ahová csak szeretne és szinte senki sem mondja meg neki hogy mit tegyen, gondolja az ember munkavállalóként. Ez természetesen így is van, azonban vállalkozóként tudom, hogy egyrészt iszonyatosan nehéz minden feladatot megoldani, és ilyen formán a munkaidőnek bizony sosincs vége és sosincs eleje, másrészt pedig én néha nagyon is szeretném, hogy valaki megmondja mit csináljak, hiszen akkor nem az enyém lenne minden döntés és minden feladat felelőssége. Iszonyatosan megterhelő ugyanis minden döntést egyedül meghozni és mindig mindenre figyelni, hiszen ha csak egy apró pici bakit is ejt az ember, szinte azonnal hatalmas probléma keveredhet ki belőle, aminek akár az egész cég ihatja a levét, és persze a munkavállalók is a cég szerves részei, és én felelősséggel tartozom irántuk. Az én cégem számukra a megélhetést és az anyagi biztonságot jelenti, és ha ez eltűnik az életükből néhányan feloldhatatlan nehézségekkel kellene hogy hirtelen szembe nézzenek. A vállalkozói lét ilyen formán tehát egy hatalmas lehetőség, melynek vannak nyilván pozitív részei, de egy hihetetlen felelősség is, ami nyomja az ember vállát.

Nem beszélve arról, hogy mi például építőipari tevékenységet folytató cégként olyan szabályozással és olyan törvényességi rendszerrel kell hogy szembe nézzünk, amelyek folyamatos figyelmet és éber jelenlétet kívánnak nem csak az alkalmazottaktól, hanem bizony tőlünk, cégvezetőktől is egyaránt. Gondoljunk csak például a munkavédelmi szabályok betartására, melynek nem csak a munkavédelmi rendszer és a munkavédelmi oktatás jelentik a részeit, hanem például a kockázatértékelés és a gépek üzembe helyezése egyaránt. Bizony, nem elég hogy az ember szigorú szabályok szerint lefolytat egy beszerzési eljárást, hanem még az sem mindegy, hogy azt a gépet milyen dokumentációkkal és hogyan helyezi üzembe az ember.

Hála a jó égnek én rátaláltam az activesafety csapatára, akik hihetetlen segítséget nyújtanak számunkra abban, hogy ezek a feladatok folyamatosan orvosolva legyenek, nem csak a jogszabályi megfelelés, hanem a maximális üzemi biztonság miatt. Nem tudom elmondani, hogy mennyire fontos, hogy az ember folyamatos figyelem mellett tudja ezt a feladatkört, hiszen én így nyugodtan és magabiztosan tudok törődni azzal, hogy a cég menedzsment feladatai folyamatosan működjenek és lendületben legyen a cég. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha ilyen területen tevékenykedik mindenképpen az Activesafety csapatát válassza a munkavédelmi feladatok ellátására. Nem fog bennük csalódni.