A kislányom is kért egyet

A gyerekek, amikor belépnek az életünkbe hihetetlen boldogságot hoznak. Minden megváltozik hirtelen. Más dolgok lesznek fontosak, más lesz a prioritás, az életritmus és ezer meg ezer dolog, ami addig foglalkoztatott minket, vagy épp nem tudtunk élni nélküle, az már a múlté lesz, vagyis egy szóval átalakul a világ. Boldogság vesz körbe minket, boldogság, és aggódás. Alvás nélkül töltött órák, kompromisszumok és hihetetlen következetességre való törekvés, ami folyamatosan, egyre inkább elbukik. És a végén már minden porcikánkkal azon küzdünk, hogy maradjon belőle valami, mert annak tulajdonítjuk a jó nevelés címszót.

És én pont emiatt valamelyik nap le kellett üljek a kanapéra egy pohár vörös borral, és el kellett gondolkodjak, mert már tarthatatlan volt az állapot, amit magamban éreztem a kislányom nevelésével kapcsolatosan. Történt ugyanis, hogy mindenáron szeretett volna egy olyan cipősarokvédőt, ami nekem is volt. A https://heelgood.hu/ termék ugyanis minden addigi problémám megoldotta a vezetéssel kapcsolatban. Imádom. És hát minden nap használom is. És a kislányom látja ezt, és szeretne ő is egyet. De hát ő nem vezet. Neki mi szüksége lenne rá? Felesleges és a gyerek nem kaphat meg mindent – gondoltam. De egyre tarthatatlanabb lett a helyzet, mert szegény minden nap elmondta hogy milyen szép és ő is szeretne egyet, csak a kocsiba, és úgy éreztem, hogy annyira örülne, ha megkapná. Hiszen csak rám szeretne hasonlítani. És ugye ilyenkor bekapcsol az emberben az a bizonyos érzés, hogy hogyan tesz jót a gyereknek?

Mint ahogy ilyenkor szokás az emlékeimhez menekültem, és végig gondoltam, hogy én gyerekként hogyan éltem ezt meg. Rá is jöttem, hogy butaság, és túlzó gondolkodás ami bennem van ezzel kapcsolatban. Mert én is megkaptam dolgokat, amikkel az édesanyámra szerettem volna hasonlítani, és még ésszerű dolog volt, és normálisan használtam. Ettől még nem lett anyukám kevésbé következetes. Azokat a dolgokat, amik tiltottak voltak, és fontosak voltak hogy tiltva legyenek továbbra sem tehettem meg, és ettől még ugyanolyan normális és jó értékrendű felnőtt lettem. Másnap tehát a kislányom is kapott egy heelgood terméket, és azóta is büszkén és hihetetlen boldogan veszi fel minden nap. Azt hiszem, én pedig megértettem végre a lényegét a következetesség dolgának.